Welkom in Epe

 

Welkom in Epe

Epe is een gezellig dorp op de Veluwe en biedt u een prachtige omgeving waar van alles te zien en te doen is.

Van natuurgebieden tot IJssellandschap. Een heerlijk gebied om te fietsen en te wandelen en te genieten van de rust en ruimte.

De gemeente Epe bestaat uit vier dorpen, Epe, Emst, Oene en Vaassen. Al deze dorpen hebben hun eigen identiteit en staan bekend om hun gastvrijheid.

Proef en Beleef Epe

Er is een ruime keuze aan horecagelegenheden. Met voor elke smaak wat wils. U wordt overal gastvrij ontvangen. Op het kaartje Proef Epe vindt u alle horecagelegenheden terug met een plattegrondje erbij.

In Epe valt veel te beleven van binnenspeeltuin tot museum en van kasteel tot sportieve activiteit. Deze staan allemaal op het kaartje Beleef Epe.

Beide kaartjes zijn gratis verkrijgbaar bij o.a. VVV Epe, Dorpszicht in Oene, Molen in Vaassen en de Spar in Emst. En natuurlijk bij de diverse recreatie- en horecabedrijven.

Kinderen

Voor de kinderen zijn er ook veel mogelijkheden. Zo is er een ezelboerderij waar je tochten met een ezel kunt maken en er is een grote speeltuin, een overdekte Speelschuur en een kaarsenmakerij waar je je eigen kaars kunt maken. In Vaassen is een mooi zwembad met spraypark

Sportief

Epe is een prachtige omgeving om te fietsen en te wandelen. Er is een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk waarbij je langs de mooiste plekjes komt. Ook zijn er tal van wandelroutes beschikbaar. Voor ruiters is er het ruiterknooppuntennetwerk. Zo kun je makkelijk met je paard of aanspanning een route uitstippelen. Voor groepen zijn er ook diverse mogelijkheden zoals bugggyrideboerengolf etc.

Winkelen

Er is een ruim winkelaanbod in Epe waar u snel zult slagen voor zowel uw dagelijkse boodschappen als kleding, boeken en tijdschriften, bloemen etc etc. Kijk ook eens op de site Winkelen in Epe.

Evenementen

Er worden veel evenementen georganiseerd zoals Eper paardenvierdaagse, Jazz Comes to town, Vaasaqua, Oener Koefeest en de fietsvierdaagse in Emst. Elk kwartaal komt er een evenementenkalender uit. Deze kunt u gratis afhalen bij de VVV in Epe, de Molen in Vaassen, de Spar in Emst en Dorpszicht in Oene en bij vele recreatiebedrijven in de gemeente Epe. Op de website in Epe kunt u snel alle evenementen terugvinden.

Wildspeurtochten

Ga mee op Wildspeurtocht met Gerrit Rekers of Jan Niebeek. Tijdens deze tochten ga je op zoek naar wild en hoor je alles over het leven van de herten en zwijnen op de Veluwe. Excursies zijn te boeken via de VVV in Epe.